Zo drinkt de Belg zijn melk het allerliefst
Foto: Alexandre Bibaut

Melk is goed voor elk. Die vlieger gaat ook op in België, waar de meerderheid van de bevolking wekelijks of zelfs dagelijks kiest voor een glaasje of scheutje melk. Maar hoe drinken we onze melk het liefst? En hoe kiezen we welke melk we kopen?

78 procent van de Belgen consumeert wekelijks melk. Maar liefst 1 op de 3 drinkt zelfs dagelijks melk! Dat blijkt uit een onderzoek dat studiebureau iVOX uitvoerde in opdracht van Lactel. Een groot deel van dat witte goud verdwijnt in onze koffie, maar bijna 1 op de drie van de ondervraagden drinkt het ook graag puur en slaat wekelijks één of meerdere glazen melk achterover.

Daarnaast doet melk het zeer goed in de keuken en aan de ontbijttafel. 3 op de 4 Belgen noemt melk dan ook een essentieel ingrediënt in de keuken. 62 procent van de ondervraagden eet zijn cornflakes met melk, 81 procent bakt er wel eens een cake of koekjes mee, en liefst 91 procent bakt er af en toe pannenkoeken mee. Lekkere melk valt dus niet weg te denken uit het dieet van de Belg.

Zo drinkt de Belg zijn melk het allerliefst
Foto: Alexandre Bibaut

Bron van calcium en vitaminen

Op de vraag waarom mensen melk drinken, werd er vooral naar de gezondheid verwezen. 77 procent van de Belgen gelooft dat melk een belangrijk onderdeel is van een gezond eetpatroon. Liefst 89 procent van de melkdrinkers, gelooft dat het een bron van calcium en vitaminen is. Het mag dus niet verbazen dat variëteiten zoals Lactel Nr1 - lekkere hoevemelk die verrijkt is met liefst 10 vitaminen - aan populariteit wint.

Ook ouders geloven stellig in de kracht van melk. Liefst 81 procent van de ouders met inwonende kinderen vindt het belangrijk dat hun kroost regelmatig melk drinkt. En dat werpt zijn vruchten af. Van de ondervraagde jongeren, geeft 74 procent aan dat ze melk ‘heerlijk’ vindt. Door als kind melk te drinken, hebben ze de smaak te pakken voor de rest van hun leven.

Zo drinkt de Belg zijn melk het allerliefst
Foto: Alexandre Bibaut

De Belg wilt Belgische melk

Maar de ene melk is de andere niet en in de supermarkt weten we maar al te goed wat we willen. Na prijs en gewoonte is de oorsprong van onze melk de meest doorslaggevende factor in onze keuze. Liefst 59 procent kiest bewust voor Belgische melk. 60 procent van de ondervraagden gaf daarnaast aan melk bij de boer te willen kopen, maar in de praktijk doet slechts 26 procent dat af en toe.

Als jij ook bewust lokaal koopt, zijn Lactel Nr1 en Lactel Lichte Start de perfecte melkkeuzes. Beide worden ze gemaakt met weidemelk van koeien van bij ons. Ze grazen minstens 180 dagen per jaar in weilanden in de buurt van de Lactel-melkerij in Walhorn. Dat is goed voor de koeien en dat proef je ook!

Ontdek zelf hoe lekker duurzame melk van eigen bodem kan zijn met Lactel Nr1 en Lactel Lichte Start. Lees er alles over op www.lactel.be.

Zo drinkt de Belg zijn melk het allerliefst
Foto: Alexandre Bibaut