Minderjarige verdachten van moord Beveren in andere instelling geplaatst
Foto: Sebastian Steveniers

De 17- en 16-jarige verdachten uit Beveren van de moord op David Polfliet hebben de gesloten instelling van Everberg verlaten en zijn geplaatst in een andere instelling. Dat heeft de jeugdrechter in Dendermonde beslist.

Het lichaam van David Polfliet uit Sint-Niklaas werd op zaterdag 6 maart gevonden in een park naast de spoorlijn in Beveren. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door drie minderjarige verdachten.

Het gaat om een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit de Beverse deelgemeente Verrebroek en een 16-jarige uit de Beverse deelgemeente Kieldrecht. Ze gaven zich na de feiten aan bij de politie. De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten om hen in de gesloten instelling van Everberg te plaatsen, en een maand later werd de beslissing opnieuw bevestigd.

Na maximaal twee maanden en vijf dagen in Everberg moet echter een andere oplossing gevonden voor de minderjarigen, en dat deed de jeugdrechter in Dendermonde voor de twee verdachten uit Beveren. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen, dat zegt dat de Antwerpse verdachte ook in een andere instelling geplaatst werd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in