Tijdens de schietpartij op een school in Kazan, centraal Rusland, zijn zeven kinderen overleden en zestien mensen gewond geraakt. Dat meldt de leider van de regio op de Russische staatstelevisie. Russische persbureaus maakten eerder melding van elf doden en 32 gewonden. Die spraken ook van een tweede schutter, die zou zijn neergeschoten.

Officiële bronnen stellen het aantal dodelijke slachtoffers van de schietpartij in school 175 in de Russische stad Kazan vast op zeven. ‘We hebben vier jongens en drie meisjes verloren. En zestien mensen raakten gewond: twaalf kinderen en vier volwassenen’, verklaarde Roustam Minnikhanov, de leider van de regio rond Tatarije, de Russische republiek waarvan Kazan de hoofdstad is, op de Russische staatstelevisie.

‘Geen bewijs voor tweede schutter’

‘De terrorist is gearresteerd’, zei Minnikhanov nog. ‘Het gaat om een 19-jarige die officieel geregistreerd was als wapeneigenaar.’ Volgens Minnikhanov was de schietpartij het werk van één schutter. Hij verklaarde op de Russische staatstelevisie dat er geen bewijs was voor een andere betrokkene.

Dat contrasteert met eerdere berichtgeving van Russische nieuwsagentschappen, die spraken over een tweede schutter die zich had verschanst in de school en uiteindelijk werd doodgeschoten nadat de eerste schutter was opgepakt.

Hogere dodentol?

Minnikhanov liet verstaan dat de dodentol nog kon oplopen. De Russische persagentschappen Interfax, Tass en Ria Novosti meldden eerder dat er elf mensen om het leven waren gekomen, en dat 32 andere mensen gewond zijn geraakt. De persagentschappen baseren zich op bronnen bij de hulpdiensten. Die zijn massaal ter plaatse bij de school.

Volgens getuigen en een video op sociale media zijn leerlingen uit hogere verdiepingen gesprongen. Tass citeert een leraar van de school: ‘Ik zat in de klas, ik hoorde eerst een explosie, daarna geweerschoten.’ De lokale autoriteiten hebben uit voorzorg de beveiliging bij alle onderwijsinstellingen in de stad Kazan opgeschaald.