Wat zon met soms intense buien

Er vallen dinsdag eerst buien in het oosten van het land. Later wordt het overal wisselend bewolkt met vorming van stapelwolken en enkele intense buien, hier en daar zelfs mogelijk met onweer.

De atmosfeer is onstabiel maar aan de warme kant, met temperaturen die naar 14 tot 16 graden klimmen in de Ardennen en naar 17 tot 19 graden stijgen elders. De wind waait meestal zwak uit een veranderlijke richting, zegt het KMI.

Dinsdagavond en tijdens het eerste deel van de nacht naar woensdag neemt de kans op buien geleidelijk af. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog en klaart het gedeeltelijk uit. Hier en daar vormen er zich mistflarden of wordt het nevelig. Het kwik daalt naar 4 tot 8 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit het westen tot zuidwesten, draaiend naar het zuiden tot zuidwesten.

Woensdag ontwikkelen er zich, na een rustige en nevelige ochtend, opnieuw stapelwolken waaruit enkele pittige buien kunnen vallen, hier en daar met onweer. De maxima liggen rond de norm voor de tijd van het jaar, tussen 12 graden op de hoge plateaus van de Ardennen en 16 of 17 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten, later zwak uit veranderlijke richting.

Donderdag start overwegend droog met enkele opklaringen. In de loop van de dag trekt een buienlijn oostwaarts over ons land en vallen er buien, lokaal met onweer. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en 14 tot 16 graden elders. De wind waait overwegend matig uit het zuidwesten.