Brutale inbraak bij PSV-spits Zahavi thuis, terwijl hij op weg was naar wedstrijd
Eran Zahavi. Foto: ISOPIX

Het gezin van Eran Zahavi, de Israëlische aanvaller van de Nederlandse voetbalclub PSV, werd zondag het slachtoffer van een gewapende overval. Zahavi noemde de gebeurtenis, waarbij zijn vrouw en kinderen werden vastgebonden met tape op hun mond, een ‘zeer onplezierige gebeurtenis’ die ‘veel verder gaat dan een normale inbraak en diefstal’.

De 33-jarige Israëliër heeft een villa in de wijk Buitenveldert in Amsterdam Zuid. Daar werd zondag rond 14.40 uur aangebeld door twee mannen die zich voordeden als pakketbezorgers. De voetballer zelf zat met zijn PSV-ploegmakkers op de bus op weg naar Tilburg voor een wedstrijd tegen Willem II, zijn echtgenote Shay was alleen thuis met hun vier jonge kinderen.

Toen zij de deur opendeed, werd ze direct door de man tegen de muur gedrukt. Achter de eerste overvaller kwam een tweede man met een vuurwapen in zijn hand het huis binnen. De vrouw en kinderen werden vastgebonden, terwijl de twee verdachten op zoek gingen naar waardevolle spullen.

De overvallers gingen er met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld vandoor en lieten de vrouw en de vier kinderen hulpeloos achter, aldus de politie. De slachtoffers hebben geen letsel opgelopen, maar de overval is voor alle betrokkenen erg heftig en traumatisch geweest, zegt de politie. Er is slachtofferhulp ingeschakeld om het gezin te ondersteunen.

De twee mannen zijn volgens de politie waarschijnlijk rond de 20 jaar oud en ongeveer 1,70 meter lang. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Eran Zahavi ging nadat hij het nieuws hoorde direct terug naar Amsterdam naar zijn vrouw en kinderen. Maandag deelde hij op Instagram een bericht over de brutale inbraak, die volgens hem ‘veel verder gaat dan een normale inbraak en diefstal’. ‘Dank allen voor de bezorgdheid en liefde, we vragen iedereen om de situatie te begrijpen en onze privacy te respecteren, zodat we alles kunnen verwerken’, schreef de spits in het Hebreeuws.

‘Dat is verschrikkelijk om mee te maken. We wensen Eran en zijn familie heel veel sterkte’, reageerde de aanvoerder van de Eindhovenaren, Denzel Dumfries, na de wedstrijd.