Na hoogzwangere moeder en drie dochters, ook vader overleden na dodelijke brand in Quiévrain
Het uitgebrande pand. Foto: Belga

De loodzware tol van de zware brand in het Waalse Quiévrain is nog zwaarder geworden. Een hoogzwangere vrouw (31) en haar dochters van 9 jaar, 8 jaar en 11 maanden overleefden de brand niet en nu is ook de partner (33) in het ziekenhuis overleden. Dat meldt La Dernière Heure.

Zaterdagnacht om 3 uur zou de brand uitgebroken zijn in de keuken, op de eerste verdieping van de bel-etage woning. Al snel sloegen de vlammen uit het raam. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het raam. De bewoners zaten vast in de slaapkamers, op de tweede verdieping.

De 31-jarige Elodie B., zeven maanden zwanger van een zoontje, overleefde de brand niet. Haar dochters Lorie (9), Alizée (8) en Keyla (11 maanden) overleden ook ter plekke.

De buren zagen haar partner Damien C. (33), vader van Keyla, nog van de tweede verdieping naar beneden springen. Hij raakte daarbij zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar zou hij hersendood verklaard zijn.

Maandag kondigde zijn broer op Facebook aan dat de man overleden is.

Volgens het parket van Bergen was de brand een ongeluk. Het vuur zou ontstaan zijn door een kortsluiting in een verdeelstekker in de keuken. Het huis is eigendom van een sociale verhuurmaatschappij, en het zou uitgerust geweest zijn met rookdetectors.

‘Ik ken die huizen’, zei burgemeester Véronique Damée, die in dezelfde wijk in een identieke woning opgroeide. ‘Vanbinnen is alles van hout. Het vuur raast erdoor.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig