Opnieuw oproep om vanavond te feesten in Brussel, politie ‘op de hoogte’ van plannen
Honderden jongeren kwamen vorig weekend samen in het Ter Kamerenbos. Foto: ISOPIX

Op sociale media circuleert opnieuw een oproep om zaterdagavond een feest te organiseren. Ditmaal niet in het Ter Kamerenbos, zoals het tweemaal uit de hand gelopen ‘La Boum’, maar op het Brusselse Flageyplein. De politie is op de hoogte van het evenement, maar wijst erop dat alle bestaande coronamaatregelen blijven gelden.

‘De bevolking mag ’s nachts opnieuw buitenkomen! En dat moeten we vieren’, schrijft het Collectif de réappropriation intégrale (CRI) – dat het evenement aanmaakte – op Facebook. De geldende avondklok liep vrijdagavond immers af, en werd vervangen door een samenscholingsverbod voor groepen van drie personen of meer, tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends.

‘Afspraak daarom zaterdag van 20 tot 22 uur, om nogmaals duidelijk te maken dat zingen, dansen en feesten voor ons essentieel is’, klinkt het. ‘Haal jullie instrumenten boven, vermom je als clown, breng bloemen of ballonnen mee, en laat ons er een moment van vreugde en gelach van maken!’ Intussen hebben al 3.100 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn in het evenement.

De oproep werd ook gedeeld op de Facebook-pagina van L’Abîme, de actiegroep die achter de uit de hand gelopen ‘La Boum 2’ zat. Maar bij L’Abîme benadrukken ze wel dat zij dit evenement niet organiseren. ‘We hebben dit bericht enkel gedeeld op onze Facebook-pagina, niets meer’, aldus hun woordvoerder.

Brusselse politie ‘op de hoogte’

De Brusselse politie is op de hoogte, maar wil enkel kwijt dat het ‘net als de media kennis heeft genomen’ van het evenement. ‘De bestaande maatregelen gelden onverkort’, waarschuwt politiewoordvoerder Olivier Slosse. ‘Dat betekent dat de mondmaskerplicht geldt, dat er een openbaar alcoholverbod is tussen 22 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends, en dat er een samenscholingsverbod bestaat voor groepen van meer dan drie mensen vanaf middernacht.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig