Een zwaar ongeval heeft vrijdagochtend het verkeer op de Antwerpse ring grondig in de war gestuurd. Een SUV botste er met een tankwagen, geladen met warme chocolade. Aan het stuur van die SUV zou een 15-jarige jongen hebben gezeten.

Een tankwagen geladen met warme chocolade ging vrijdagochtend omstreeks 4.45 uur aan het slippen, omdat de chauffeur een SUV probeerde te ontwijken die net tegen de vangrail was gereden. De bestuurder van de wagen werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging, aldus de federale politie, maar het zou niet gaan om ernstige verwondingen.

Bij het ongeval kantelde de tankwagen op zijn zij. Het duurde uren voordat de weg weer vrijgemaakt was. De lading chocolade moest eerst overgetankt worden naar een andere tankwagen, alvorens het gekantelde voertuig getakeld kon worden. Er liep bovendien brandstof uit de tank, waardoor het wegdek ook gereinigd moest worden. Daardoor liep de filetijd richting Antwerpen snel op. Er moest tot anderhalf uur aangeschoven worden vanuit Gent richting Nederland en het verkeer vanop Linkeroever moest een uur aanschuiven.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Aan het stuur van de SUV zou een 15-jarige jongen hebben gezeten. Hij botste tegen de vangrail en vloog terug de snelweg op. De vrachtwagen kon een aanrijding niet meer vermijden.

Gekantelde tankwagen met warme chocolade getakeld op Antwerpse ring
Foto: bfm
Gekantelde tankwagen met warme chocolade getakeld op Antwerpse ring
Foto: bfm