Cijfers blijven dalen: momenteel minder dan 750 mensen op intensieve zorg
Archiefbeeld Foto: Boumediene Belbachir

Het aantal coronabesmettingen, hospitalisaties en overlijdens in ons land blijft afnemen. Dat blijkt vrijdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Op intensieve zorg liggen nu minder dan 750 patiënten, het laagste aantal sinds eind maart.

In totaal liggen er nu 2.402 patiënten (-13 procent) in het ziekenhuis. Op intensieve zorg liggen nog 744 patiënten (-14 procent), dat is het laagste aantal sinds eind maart.

Aantal besmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen blijft ook dalen. Afgelopen week testten zowat 2.970 mensen positief op het virus. Dat is 10 procent minder dan de week ervoor. In totaal telt ons land sinds de start van de pandemie al 1.007.264 coronabesmettingen.

Ziekenhuisopnames

Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen. Er werden deze week dagelijks 171,4 mensen gehospitaliseerd, een daling met 15 procent op weekbasis.

Testen

Er wordt meer getest, dagelijks werden er 47.400 testen afgenomen. Dat is 6 procent meer dan een week voordien. De positiviteitsratio daalt voort naar 7,1 procent. Maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO is de situatie pas onder controle als de ratio zich onder de 5 bevindt.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal bedraagt 0,88, wat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt.

Overlijdens

Het aantal sterfgevallen door het coronavirus is tussen 27 april en 3 mei opnieuw afgenomen, naar 36,7 per dag (-6,5 procent op weekbasis). Het totaal aantal covid-overlijdens in België bedraagt 24.444.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in