Thuiswerk zorgt voor boom in huisdieren

Door de lockdowns en het bijhorende thuiswerk krijgen huisdieren meer aandacht. We halen ze vaker in huis en verwennen ze ook meer.

Belgen gaven vorig jaar 7,8 procent meer uit aan dierenvoeding, volgens onderzoeksbureau GfK. De jaren voordien lag die stijging een stuk lager. De reden is niet ver te zoeken: door het toegenomen thuiswerk en de coronalockdowns kunnen en willen mensen meer voor dieren zorgen. Toen een jaar geleden het coronavirus opdook en velen mondvoorraad hamsterden, hoorde daar ook dierenvoeding bij.

GEZELSCHAP

Mensen kopen ook meer dieren, bevestigt de stormloop die sommige asielcentra in ons land hebben gekend en nog altijd kennen. “Mensen willen nu graag gezelschap”, zo vertelde Maria van den Bogaard van het Nederlandse dierenasiel De Mère in het dagblad Trouw.

Deze trend zien we ook in onze buurlanden. Zo hielden Duitse huishoudens vorig jaar bijna 35 miljoen honden, katten, kleine zoogdieren en vogels, een toename van bijna één miljoen dieren op één jaar tijd, aldus het plaatselijke onderzoeksbureau Skopos. Ook daar is de stijging mee ingegeven door het toegenomen thuiswerk door de coronacrisis.

Lees ook:


Bron: