‘Woont die man in een poppenhuis?’: foto van Bidens met Carters gaat viraal
Foto: ISOPIX

Een foto waarop de Amerikaanse president Joe Biden en first lady Jill naast voormalig president Jimmy Carter en zijn echtgenote Rosalynn zitten, is viraal gegaan. Op de foto lijkt het alsof de Carters piepklein zijn en de Bidens reuzen.

‘We zijn blij dat we deze prachtige foto kunnen delen van de president en de first lady van de Verenigde Staten op bezoek bij de Carters in Plains, Georgia.’ Het Carter Center, de organisatie van oud-president Jimmy Carter, plaatste bij die boodschap een foto van het presidentiële bezoek op Twitter.

Het is vooral de opvallende foto die met de aandacht gaat lopen. Daarop lijken de Bidens reuzen tegenover Jimmy Carter en zijn vrouw. Op sociale media maken mensen zich er vrolijk over. ‘Schattig! Maar ben ik de enige die aan een klein poppenhuismuseum moet denken, en dat Joe en Jill reuzen zijn?’, reageert een twitteraar.

In werkelijkheid is Joe Biden maar iets groter dan oud-president Carter. Het verschil is een gevolg van een optische illusie die ontstond doordat de fotograaf een groothoeklens gebruikte, waardoor objecten aan de zijkant van het beeld groter lijken. Het effect wordt ook versterkt omdat Carter achterover leunt, terwijl Biden een beetje voor mevrouw Carter op zijn knie zit en naar voren leunt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig