Rik Van de Walle herkozen als rector van de UGent
Foto: BELGA

Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe werden herkozen als rector en vicerector van de UGent. ‘Ik put uit de verkiezingsuitslag moed en goesting om ook in de komende jaren een goede rector te willen zijn’, reageert Van de Walle.

Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe werden in de eerste stemronde van de verkiezingen herkozen als (vice)rector van de Universiteit Gent. ‘Ik heb de voorbije jaren alles gegeven wat ik in mij heb om een goede rector van een fantastische universiteit te kunnen zijn’, reageert Van de Walle op zijn herverkiezing. ‘Samen met Mieke ben ik trots op wat we gerealiseerd hebben. Dat dit alles gewaardeerd wordt door heel wat UGent’ers stemt mij erg gelukkig.’

Om verkozen te worden moest het duo de meerderheid van de stemmen behalen bij drie van de vier kiesgroepen: de professoren, het assisterend academisch personeel, het administratief en technisch personeel, en de studenten. Van de professoren kregen de huidige rector en vicerector 77,8 procent van de stemmen, het assisterend academisch personeel gaf hun 79,5 procent van de stemmen, van de administratief en technisch medewerkers stemden 87,1 procent voor en studenten gaven hun 37,7 procent van de stemmen.

• Geen tegenkandidaten in rectorverkiezing UGent

‘We hoopten op wat meer stemmen bij de studenten en zullen de komende maanden samen met hen nagaan wat beter kan, binnen de marges van wat haalbaar is’, aldus de rector. ‘Het resultaat dat we behaalden binnen elk van de personeelscategorieën is ronduit schitterend, en beter dan ik had durven denken. Ik put uit de globale verkiezingsuitslag moed en goesting om ook in de komende jaren een goede rector te willen zijn.’

De UGent-gemeenschap geeft de huidige rector en vicerector hiermee een duidelijk mandaat om in september aan een tweede ambtstermijn te beginnen. Rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe leiden de UGent sinds 1 oktober 2017. Het duo blijft al zeker op post tot september 2025.