Leah Thys in ziekenhuis met coronabesmetting: ‘Ze is heel ziek’
Leah Thys Foto: VRT

Leah Thys (75) ligt in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan onze redactie. De actrice, vooral bekend als Marianne uit de VRT-soap ‘Thuis’, werd vrijdag opgenomen, maar verkeert niet in levensgevaar.

‘Leah is heel ziek’, zegt haar stiefdochter Brigitte De Man aan Het Laatste Nieuws. ‘Maar ze ligt niet op intensieve zorg en is ook niet in levensgevaar.’ Het zijn zware tijden voor Thys, want maandag overleed haar echtgenoot Jos De Man (88) aan covid-19. ‘Leah ligt inderdaad in het ziekenhuis en herstelt’, bevestigt ‘Thuis’-producer Hans Roggen. ‘Iedereen van Thuis, voor en achter de schermen, leeft heel erg met haar mee. Het voornaamste is dat ze nu beter kan worden en het verlies van haar man kan verwerken.’

Waar Thys de besmetting precies opliep – in de privésfeer of op het werk – blijft koffiedik kijken. Roggen benadrukt dat alle coronamaatregelen strikt worden nageleefd op de set. ‘Onze preventiemaatregelen, die we elke dag toepassen, hebben een cluster op het werk kunnen voorkomen. Bij Thuis zijn we al een jaar met een zeer strikte werkwijze aan de slag, en ik merk dat die goed opgevolgd wordt. Sinds ze beschikbaar zijn, horen daar ook sneltesten bij. Die werkwijze blijven we toepassen’, reageert hij.

De makers zoeken inmiddels naar een oplossing, want de afwezigheid van Thys heeft uiteraard ook een impact op de opnames. Momenteel lopen de opnames voor de seizoensfinale, waarvan al een eerste deel werd opgenomen. ‘We moeten bekijken of we het scenario moeten aanpassen’, aldus Roggen.