Zwitserse diplomate dood aangetroffen in Teheran
Teheran Foto: EPA-EFE

In de Iraanse hoofdstad Teheran is een diplomate van de Zwitserse ambassade dood aangetroffen. De vrouw maakte maandagavond een dodelijke val van de zeventiende verdieping van een appartementsgebouw in het noorden van de stad, meldt een woordvoerder van de Iraanse hulpdiensten aan het persagentschap Isna.

Haar lichaam werd pas dinsdag door een huishoudster gevonden in de tuin van het complex. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de omstandigheden die tot de dood van de vrouw hebben geleid.

Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in het Zwitserse Bern heeft intussen bevestigd dat een Zwitserse medewerker van de ambassade in Teheran een dodelijk ongeval heeft gehad. Minister van Buitenlandse Zaken Ignazio Cassis betuigde zijn medeleven aan de familie. Het ministerie staat in contact met de nabestaanden.

Volgens persagentschap Isna was de vrouw een 51-jarige diplomate. Sinds de diplomatieke betrekkingen tussen Iran en de VS meer dan 40 jaar geleden werden verbroken, staat Zwitserland in voor de belangenbehartiging van Washington in Teheran.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig