Mediabedrijf Berlusconi beslecht jarenlange ruzie met Franse Vivendi
Foto: afp

Het mediaconcern Mediaset van de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi heeft het jarenlang aanslepende geschil met het Franse mediaconglomeraat Vivendi bijgelegd. De twee partijen zijn eindelijk tot een akkoord gekomen.

Als onderdeel van de deal zal Vivendi het grote aandelenbelang dat het in Mediaset heeft opgebouwd, afbouwen. Daarover zijn ook financiële afspraken gemaakt.

De twee bedrijven verkeerden in onmin sinds 2016, toen de Fransen zich terugtrokken uit een plan om de betaaltelevisie-tak van Mediaset te kopen via een grote aandelenruil. Mediaset eiste daarop miljarden euro’s schadevergoeding van Vivendi, wat resulteerde in een langdurig juridisch conflict. Vorige maand oordeelde een rechter in Milaan uiteindelijk in het nadeel van de Italianen.

Mediaset verdacht Vivendi er ook van opzettelijk met de koers van Mediaset te spelen. Vivendi keerde zich op zijn beurt tegen herstructureringsplannen van Mediaset, omdat het binnen de nieuwe structuur aan invloed zou inboeten terwijl de familie Berlusconi meer te zeggen zou krijgen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig