Bill en Melinda Gates kondigen scheiding aan
Foto: epa-efe

Bill en Melinda Gates gaan scheiden, maakte het echtpaar maandag bekend via Twitter. Ze waren 27 jaar getrouwd.

Microsoft-medeoprichter Bill Gates (65) en zijn vrouw Melinda (56) hebben maandag aangekondigd dat ze na bijna drie decennia huwelijk uit elkaar gaan.

‘Na veel nadenken en veel werken aan onze relatie, hebben we de beslissing genomen om ons huwelijk te beëindigen’, twitterde Bill Gates. ‘We geloven niet langer dat we samen kunnen groeien als een koppel in deze volgende fase van ons leven. We vragen om ruimte en privacy voor ons gezin terwijl we beginnen te navigeren door dit volgende leven.’

‘In de afgelopen 27 jaar hebben we drie ongelooflijke kinderen opgevoed en een stichting opgebouwd die over de hele wereld werkt om alle mensen in staat te stellen een gezond en productief leven te leiden.’ Het koppel leerde elkaar kennen toen Melinda in 1987 bij Microsoft ging werken. Ze trouwden in 1994 en kregen drie kinderen, Jennifer (25), Rory (21) en Phoebe (18). Jennifer postte op sociale media een bericht over de scheiding. ‘Het is een uitdagende tijd geweest voor onze familie, bedankt om onze wens voor privacy te respecteren.’

Fortuin

Bill Gates werd schatrijk met zijn informaticabedrijf Microsoft, dat hij in de jaren 70 oprichtte. Hij is volgens het persagentschap Bloomberg 146 miljard dollar, of 121 miljard euro waard. In 1991 richtte het koppel de Bill & Melinda Gates Foundation op, met als doel de gezondheidszorg wereldwijd te verbeteren en de strijd met armoede aan te gaan. De instelling groeide uit tot een van de grootste ter wereld, met een vermogen van 51 miljard dollar (42 miljard euro).

Ondanks de scheiding zal het koppel zich blijven inzetten voor de stichting. ‘Het geloof in die missie blijven we delen en we zullen blijven samenwerken bij de stichting’, schrijft het koppel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig