camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Muziek

The Weeknd blijft Grammy’s boycotten

De organisatie van de Grammy Awards, de belangrijkste muziekprijzen, belooft transparantie. Dat overtuigt de Canadese muzikant The Weeknd niet, die zijn platen weigert in te dienen.

dinsdag 4 mei 2021 om 3.25 uur

The Weeknd. ap

‘Het vertrouwen is al zo lang geschonden tussen de organisatie van de Grammy’s en muzikanten dat het onverstandig zou zijn om een overwinningsvlag te hijsen.’ Zo reageert de Canadese muzikant The Weeknd, echte naam Abel Makkonen Tesfaye, op de recente wijzigingen in de Recording Academy, die de muziekprijzen uitreikt.

De Academy heeft beloofd om de geheime nominatiecomités af te schaffen. Die waren in opspraak gekomen toen op de editie van 2021 bleek dat The Weeknd geen enkele nominatie kreeg, ook al scoorde hij een van de succesvolste platen van het jaar met After hours. Zijn single ‘Blinding lights’ was de meest gestreamde song van 2020. Volgens de muzikant en zijn manager waren de leden van die comités gedreven door eigenbelang.

The Weeknd noemt de afschaffing ervan een goed begin, maar hij weigert nog altijd om zijn muziek te laten nomineren. Hij wil de resultaten afwachten. ‘Ik blijf niet ­geïnteresseerd in deelname aan de Grammy’s, vooral nu ze zelf hun ­jarenlange corruptie toegeven.’ (jst)

De podcasts van De Standaard