Brusselse Buitenring urenlang versperd na dodelijk ongeval
Genrebeeld. Foto: BELGA

De Brusselse Buitenring ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe was maandag urenlang volledig versperd na een dodelijk ongeval. Sinds 20 uur is de rijbaan weer vrijgegeven.

De kop-staartaanrijding deed zich voor omstreeks 14.20 uur, net voor de werfzone van de werken ter hoogte van Zaventem. Daarbij is één persoon om het leven gekomen, een 37-jarige man van Nederlandse nationaliteit, aldus het parket Halle-Vilvoorde.

Volgens het parket is de man met zijn vrachtwagen aan hoge snelheid ingereden op zijn voorganger, en kwam alle hulp voor hem te laat. Door het ongeval was de snelweg volledig versperd en werd het verkeer omgeleid via de E40, maar sinds ongeveer 20 uur is de rijbaan vrijgegeven.

‘Uit de eerste vaststellingen is gebleken dat een vrachtwagen, bestuurd door een 37-jarige man van Nederlandse nationaliteit, met grote impact is ingereden op zijn voorganger, eveneens een vrachtwagen die stil stond in een file’, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

‘Die tweede vrachtwagen heeft op zijn beurt een personenvoertuig aangetikt na de aanrijding. Voor de 37-jarige bestuurder van de eerste vrachtwagen kwam alle hulp te laat. Op vraag van het parket zal een autopsie en toxicologisch onderzoek op het lichaam worden uitgevoerd. De vrachtwagen werd in beslag genomen met oog op verder onderzoek door de verkeersdeskundige.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig