PSG boekt belangrijke zege, maar ook Lille wint
Neymar. Foto: REUTERS

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Franse titelstrijd. Het zette Lens thuis met 2-1 opzij en sprong zo over Lille naar de leiding in de Ligue 1. Eventjes toch, want Lille nam later op de avond de kop van de rangschikking weer over dankzij een 2-0-zege tegen Nice.

Neymar schoot – in afwezigheid van een licht geblesseerde Kylian Mbappé – PSG na 35 minuten op voorsprong. Op het uur verdubbele Marquinhos de voorsprong van de Parijzenaars met een rake kopbal na een corner. Een beeld dat we eerder deze week nog zagen, toen de Braziliaanse aanvoerder PSG op voorsprong kopte in de Champions League-wedstrijd tegen Man City.

Lens, de nummer vijf in de Ligue 1, sloeg echter meteen terug. Zo schoot spits Ganago twee minuten later de 2-1 tegen de netten. PSG-coach Pochettino reageerde hierop met een dubbele vervanging: enter Ander Herrera en Marco Verratti. Het was overigens een historische invalbeurt voor deze laatste, want met zijn 345ste optreden in Parijse loondienst is de Italiaan nu de buitenlandse speler met het meeste optredens over alle competities heen.

In de slotfase scoorde Mauro Icardi het bevrijdende derde doelpunt voor PSG, maar de VAR verbrodde het feestje en keurde het doelpunt af wegens buitenspel. De broodnodige overwinning kwam wel niet meer in gevaar voor Neymar en co.

Lille klopt Nice

PSG hoopte natuurlijk op een misstap van Lille, maar kwam van een kale reis thuis. De leider in de Ligue 1 deed wat het moest doen op eigen veld tegen Nice. Met ex-Gentenaar Jonathan David de hele match tussen de lijnen, klopten de Noord-Fransen de Zuid-Fransen met 2-0. Burak Yilmaz opende al na 13 minuten de score, Zeki Çelik zette de eindstand na de rust op het bord.

Met nog drie matchen te gaan telt Lille één punt voorsprong op PSG.