Koninklijke serres gaan deels open voor publiek
Foto: BELGA

De koninklijke serres van Laken gaan dit jaar van 13 mei tot en met 6 juni open voor publiek. Dat is een maand later dan gewoonlijk. Reserveren is verplicht, en de kleinere serres blijven dicht.

Het Paleis is opgetogen dat in tegenstelling tot vorig jaar een gedeeltelijke opening mogelijk is. Ter compensatie is er voor het eerst ook een uitgebreid buitenparcours voorzien.

Het bezoek start met een wandeling van om en bij de twee kilometer door de tuinen van het Koninklijk Domein. Daarna kunnen de bezoekers de grote serres binnengaan: de Embarcadère, de Congoserre, de Wintertuin en de Orangerie. De kleine serres - met de vele bloemen - kunnen niet bezocht worden, omdat het daar voor de bezoekers niet mogelijk is om afstand te houden.

De wandeling die de bezoekers nu voor het eerst door het Koninklijk Domein kunnen ondernemen, brengt hen door het aangelegde deel van het park. Het wildere deel van de tuin is enkel toegankelijk voor Brusselse scholieren van het vijfde leerjaar. Voor hen organiseert het Paleis vanaf midden mei geleide educatieve wandelingen rond biodiversiteit. De bedoeling is jaarlijks zo’n duizend leerlingen te ontvangen.

Bezoekers moeten online een tijdslot te boeken. Aan de paleispoort zijn geen tickets te koop en is reserveren onmogelijk.