Het jargon van koffiekoeken
Foto: ppn

Makkelijk is het niet hoor om een koffiekoek te kopen. U moet de juiste termen kennen, weet An Olaerts.

Lange suisse, ronde suisse, brioche, boterkoek, puddingkoek, croissant, achtje met rozijnen, merveilleux, frangipane, krentenbol, carré confiture, chocobroodje, hoorntje, zwaantje, chou’ke, abrikozenflap. U moet de juiste termen kennen. En dan zijn er nog mensen, zoals An Olaerts, die moeite hebben met het verschil tussen een chocoladekoek en een chocoladebroodje. An brengt verslag uit vanop het slagveld, haar bakkerij om de hoek.

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?

podcast@standaard.be

CREDITS

Column An Olaerts | Chef podcast Bart Dobbelaere

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in