Waarom je volgende telefoon een OPPO-smartphone wordt
Foto: OPPO

“Alle smartphones zijn tegenwoordig hetzelfde”. Het wordt vaak gezegd, maar klopt het wel? Neen! Kijk maar naar OPPO, een smartphonebouwer die eigen troeven uitspeelt en daarmee de wereld verovert. Wat dacht je van supersnel laden in 35 minuten bijvoorbeeld?

OPPO speelt aan de top

Ken je OPPO? Neen? Dan wordt het écht tijd om kennis te maken met een van de grootste smartphonemerken ter wereld. Na het enorme succes in Azië breekt OPPO nu ook bij ons echt door. Rond de pas voorgestelde Find X3-topmodellen is zelfs een hele hype ontstaan. Met een klein beetje hulp van de bekende filmcomponist Hans Zimmer.

OPPO lijkt een nieuwkomer als het gaat om smartphones, maar geloof ons: schijn bedriegt. Het Chinese merk werd reeds in 2004 opgericht en kun je tot een van de vijf grootste smartphonebouwers ter wereld rekenen. In China staat het aan de top, en dat ondanks de straffe concurrentie. Een reeks slimme ideeën en baanbrekende features geven OPPO een forse voorsprong op de rest. Het valt op dat het merk daarbij focust op echt nuttige zaken. Geen gimmicks, dus. Het Chinese begrip ‘ben fen’ staat bij OPPO centraal. Zoals wel vaker in het Chinees staat ben fen voor verschillende zaken: verantwoordelijkheid nemen, uitdagen en ook het beste doen wat je kunt.

Waarom je volgende telefoon een OPPO-smartphone wordt
Foto: OPPO

Sneller laden dan de rest

Wat is bijvoorbeeld een voorname frustratie van veel smartphonegebruikers? Dat de batterij zo snel leegloopt en dat niemand het wachten op een smartphone die aan een lader hangt, leuk vindt. Dat had OPPO al in 2014 begrepen. Toen verscheen voor het eerst een OPPO-smartphone met de VOOC-functie, later opgevolgd door SuperVOOC. Wat het doet, is even simpel als geniaal: de smartphonebatterij veel vlugger opladen. De pas voorgestelde Find X3-toestellen kun je dankzij SuperVOOC zo in 15 minuten al voor 60 procent opladen. Ja, terwijl je je badkamerritueel doet, tank je de Find X3 Pro al voldoende bij om de werkdag door te raken.

Trendsetter

OPPO staat vooraan als het gaat om 5G. Twee jaar geleden was de Reno 5G zelfs de eerste smartphone met 5G die in Europa te koop was. De Find X2 Pro – de voorganger van de fonkelnieuwe Find X3 Pro – was dan weer een roerganger met zijn 120-Hz QHD-scherm dat beelden even haarscherp als vloeiend presenteert. Zaken die vandaag de dag eigenlijk nog altijd baanbrekend zijn, onthulde OPPO dus al enkele jaren geleden.

Android eenvoudig gemaakt

De OPPO-modellen draaien Android, zoals de meeste smartphones. Maar wel een aangepaste versie, ColorOS. Die zet in op gebruiksvriendelijkheid, een heldere bediening en handige functies. Hierdoor doe je dingen sneller. Een foto of filmpje maken, snel aanpassen en dan uploaden naar de socials? Een paar tikken volstaat. Of scan tekst haarscherp in met een speciale cameramodus. ColorOS zit vol met handige functies zoals deze.

Waarom je volgende telefoon een OPPO-smartphone wordt
Foto: OPPO

Van FC Barcelona tot Lamborghini

Het kan ook zijn dat je OPPO kent van elders. Van Roland Garros bijvoorbeeld, waar OPPO hoofdsponsor is, of van FC Barcelona. De Catalaanse club werkt met OPPO samen, onder meer in de vorm van speciale edities van zijn smartphones. Of ben je een fervente e-sports fanaat? Dan zag je het merk misschien langskomen bij League of Legends-wedstrijden. De liefhebbers van exclusieve objecten worden dan weer verwend met de luxueuze Lamborghini-edities van bepaalde smartphones. Maar ook de ‘gewone’ edities blinken uit qua design en vakmanschap.

Zimmer ontmoet OPPO

En wat is de link met Hans Zimmer, de componist die talloze kaskrakers van meeslepende soundtracks voorzag? ‘Inception’, ‘The Dark Knight’ en ‘Blade Runner: 2049’ zijn maar enkele van de bekende titels waar hij aan werkte. Wel, bij de nieuwe Find X3 Pro-smartphone zorgt een beltoon van Zimmer voor een stukje authentieke glitter and glamour.

Het is trouwens niet de eerste keer dat OPPO een helpende hand kreeg uit Hollywood. De Find-reeks heeft Fantastic Beast-acteur Eddie Redmayne als ambassadeur, en tien jaar geleden gaf Leonardo DiCaprio zijn endorsement aan de allereerste Find-smartphone. Ook dat is OPPO: veel innovatie en kennis, maar ook een beetje speels.

Benieuwd welke trendsettende smartphones OPPO gelanceerd heeft om de Belg te verleiden? Hier vind je een mooi overzicht »