Leraars organiseren illegale schoolreis naar Turkije
Foto: Luis Castañeda

Een middelbare school in Vorst buigt zich over het lot van twee leraars die een schoolreis naar Istanbul hebben georganiseerd. De reis druiste in tegen de coronaregels. Een eerste bijeenkomst van de raad van bestuur op dinsdagavond leverde nog geen beslissing op, zo meldde directeur Christian Watterman.

‘De raad van bestuur wenst zich meer te informeren over alle details in deze zaak en geeft zichzelf nog enkele dagen bedenktijd vooraleer een beslissing te nemen’, verklaarde directeur Watterman van de school La Cime.

De twee leraars hadden de reis met een tiental leerlingen op touw gezet tijdens de eerste week van de paasvakantie. Ze verwittigden de directie niet. Om het verbod op niet-essentiële reizen te omzeilen, reisde de groep eerst per bus naar Duitsland. Vanuit Duitsland ging het met het vliegtuig naar de Turkse metropool.

Ouders misleid

De directie raakte pas op de hoogte van de reis toen het gezelschap al was teruggekeerd. Volgens de krant La Dernière Heure, die de zaak naar buiten bracht, liet de communicatie aan de ouders van de leerlingen uitschijnen dat het om een klassieke schoolreis ging, georganiseerd met goedkeuring van de school.

De twee leraars en de leerlingen legden voor en na hun verblijf in Turkije wel een PCR-test af. Om een quarantaine bij terugkeer mogelijk te maken, werd de reis ook in de eerste week van de paasvakantie georganiseerd.

De reis was oorspronkelijk vorig jaar gepland, maar viel in het water als gevolg van de uitbraak van de coronapandemie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in