Het wrak van de gezonken duikboot in Indonesië is gevonden. De 53 mensen aan boord zijn overleden.

‘Met dit authentieke bewijs kunnen we bevestigen dat de KRI Nanggala-402 is gezonken en dat alle 53 matrozen zijn gestorven’, zei de Indonesische legerchef Hadi Tjahjanto zondagmiddag tijdens een persconferentie. De duikboot werd gevonden op een diepte van 850 meter en was in minstens drie delen gebroken.

Sinds woensdag bleef alle contact met de duikboot uit. Eerder hadden het leger en de marine de status van KR Nangalla-402 al officieel veranderd van vermist naar gezonken. Er was toen al weinig hoop op een goede afloop. De Indonesische president Joko Widodo betuigde zondag zijn medeleven aan de familie van de bemanningsleden.

Het contact met het in Duitsland gebouwde vaartuig ging woensdag op ongeveer 95 kilometer van de kust van Bali verloren. Tijdens het oefenen van een torpedoaanval verdween het schip van de Indonesische zeemacht van de radar.

De duikboot had zuurstofvoorraden aan boord die voldoende zouden zijn tot zaterdagochtend. Tijdens het weekend waren al voorwerpen uit de duikboot aangetroffen in het water.