Biden komt in juni naar Brussel
Foto: REUTERS

De Amerikaanse president Joe Biden brengt in juni een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk en aan België. Het gaat om zijn eerste buitenlandse reis als president.

Biden zal in ons land de Navo-top bijwonen, die op 14 juni plaatsvindt in het hoofdkwartier van de alliantie in Brussel.

‘President Biden zal opnieuw de betrokkenheid van de Verenigde Staten ten opzichte van de Navo, trans-Atlantische veiligheid en collectieve defensie bevestigen’, meldt het Witte Huis. Onder Bidens voorganger Donald Trump waren de relaties tussen de VS en de Europese Navo-landen enigszins onder druk komen staan.

Daarnaast zal de Amerikaanse president in Brussel ook deelnemen aan een EU-VS-top. Er zal onder meer gesproken worden over de bestrijding van de pandemie, het herstel van de wereldeconomie en de strijd tegen klimaatverandering. Europees Raadsvoorzitter Charles Michel heeft die ontmoeting vrijdag ook bevestigd op Twitter.

Verenigd Koninkrijk

Voorafgaand aan het Belgische bezoek zal Biden van 11 tot 13 juni deelnemen aan de G7-top in het Britse Cornwall. Hij zal er ook verschillende bilaterale ontmoetingen hebben met leiders van G7-landen, onder wie de Britse premier Boris Johnson.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig