Anders werken: zó doen ze dat bij Fluvius
Foto: Baanbrekende werkgever

Fluvius is een van de ruim 150 organisaties die het charter Baanbrekende Werkgever ondertekende. Daarmee engageert de energienetbeheerder zich om zich op een efficiëntere en mensgerichtere manier te organiseren. Wat houdt dat in?

Ook voor de coronacrisis was het nieuwe werken al aan een opmars bezig binnen Fluvius. Verschillende kantoorgebouwen werden onder handen genomen en als ontmoetingsplaats ingericht, bedoeld om samenwerking en overleg te bevorderen. “Of ze naar kantoor komen, dan wel van thuis uit werken, beslissen onze medewerkers zelf”, vertelt HR Director Ilse Van Belle. “We geven een kader mee, maar laten vrijheid aan de teams om afspraken te maken.”

(lees verder onder de video)

Video: Baanbrekende werkgever

Op kantoor werkt Fluvius met flexibele in plaats van vaste werkplekken. Al naargelang de aard van hun activiteiten beslissen medewerkers waar ze plaatsnemen. Vergaderzalen zijn uitgerust voor hybride samenkomsten, zodat iedereen – thuis of op kantoor – goed kan volgen. Om medewerkers te ondersteunen, startte Fluvius ook een trainingstraject voor leidinggevenden op. “We willen evolueren naar een cultuur van gedeeld leiderschap, met vertrouwen en autonomie als sleutelwaarden”, duidt Project Manager New Way of Working Valerie Soetaert.

(lees verder onder de video)

Video: Baanbrekende werkgever

3 lessen van Fluvius om binnen jouw organisatie aan de slag te gaan met het nieuwe werken:
  1. Ga in gesprek met je medewerkers over de invulling van het nieuwe werken, de flexibiliteit die je wil geven en het kader waarbinnen je ze toekent.
  2. Anders werken kan op veel manieren. Laat ruimte voor experiment en leer van elkaar.
  3. Hoe meer vertrouwen en autonomie je medewerkers geeft, hoe makkelijker ze in deze verandering meegaan.

Bekijk de volledige Baanbrekende sessie van Fluvius hier »

Baanbrekende werkgever is een initiatief van De Lijn, AMS en Jobat