Uit bodycambeelden blijkt dat een blanke agent vier schoten loste op Ma’Khia Bryant (16), nadat het meisje met een mes zou hebben uitgehaald naar twee vrouwen. Inwoners en studenten kwamen op straat om te protesteren tegen politiegeweld. Er komt een onderzoek en de agent staat op non-actief.

Columbus, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Ohio, stelt een onderzoek in naar de dood van de 16-jarige Ma’Khia Bryant. Ze overleed in het ziekenhuis kort nadat een agent op haar had gevuurd, enkele ogenblikken voordat Derek Chauvin schuldig werd bevonden aan de moord op George Floyd.

Uit bodycambeelden die de politie van Columbus tijdens een persconferentie vrijgaf, blijkt dat agent Nicholas Reardon, lid van het korps sinds december 2019, vier schoten loste op Bryant, nadat ze met een mes leek te hebben uitgehaald naar twee vrouwen, in een voortuin in de stad. De politie arriveerde omdat iemand het noodnummer 911 belde met de melding dat een vrouw hen probeerde neer te steken.

De agent reageerde op de uithalen van Bryant door haar rond 16.45 uur neer te schieten. Het meisje werd naar een ziekenhuis gebracht, waar ze overleed. Eerdere berichtgeving zei dat Bryant 15 jaar was, maar later bevestigde haar familie dat ze 16 was.

De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend, maar volgens haar tante, Hazel Bryant, werd de tiener opgevangen in de pleegzorg en zou ze op dat moment ruzie gekregen hebben met een van de bewoners.

De korpschef ad interim verklaarde nog dat ‘Wanneer agenten geconfronteerd worden met dodelijk geweld, ze mogelijk reageren met dodelijk geweld’. Hij noemde het voorval een ‘tragedie’.