Primeur in Frankrijk: bedrijf pakt uit met menstruatieverlof
Foto: lukasmajercik - Fotolia

Het bedrijf La Collective in Montpellier heeft een primeur te pakken, het biedt de werknemers namelijk de kans om één keer per maand een vrije dag te nemen bij pijnlijke menstruatie. Een doktersbriefje is niet nodig.

Het bedrijf, dat geldschieters rekruteert voor ngo’s, nam deze beslissing omdat 89 procent van de vrouwelijke werknemers hevige pijn ondervindt tijdens de menstruatie. Die vrouwen gaven aan dat ze hun werk minder goed doen als ze pijn lijden. ‘Sommige vrouwen konden niet werken en verloren dus een dag loon’, zegt Dimitri Lamoureux, een manager van het bedrijf. ‘Anderen dwongen zichzelf naar het werk te komen, ondanks de pijn.’ Het menstruatieverlof wordt als normale vakantiedag gezien, en niet als een werkonderbreking, zoals bijvoorbeeld ziekteverlof. Daardoor worden de vrouwen doorbetaald.

De maatregel ging begin dit jaar in en zal eind 2021 worden geëvalueerd. La Collective vreest geen misbruik, er wordt geen doktersbriefje gevraagd. Een e-mail, die ook op de dag zelf kan worden gestuurd, volstaat.

Al langer in Japan en Zuid-Korea

In het Westen is menstruatieverlof nog niet ingeburgerd, maar in Japan en Zuid-Korea bestaat het al langer. Grote bedrijven voeren soms op eigen initiatief speciale verloven in. Nike tekende in op het menstruatieverlof. Andere bedrijven pakken het anders aan. Zo besloot Volvo in te zetten op ouderschapsverlof. Werknemers die een kind krijgen of adopteren, krijgen zes maanden ouderschapsverlof. Dat geldt ook voor mannen.