Al 6.000 inschrijvingen op wachtlijst Brussels platform Bruvax
Bruvax Foto: ISOPIX

Brusselaars kunnen zich sinds gisteren aanmelden op Bruvax. Via de site kan je zowel je afspraak boeken als je aanmelden voor de wachtlijst. Sinds de opstart hebben 6.000 mensen zich aangemeld voor de wachtlijst.

Dat bevestigt Fatima Boudjaoui, woordvoerster van de Brusselse Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

De toegang tot de Brusselse wachtlijst is opengesteld voor personen geboren in 1970 of eerder, die in het Brussels Gewest wonen.

Het Brussels Gewest flirt momenteel met de grens van 70 procent gevaccineerden bij de 65-plussers. De nieuwe tool Bruvax moet helpen om dat percentage te overschrijden.

De procedure werd vereenvoudigd, waardoor Brusselaars op Bruvax nu zichzelf of een ouder familielid kunnen inschrijven met alleen het rijksregisternummer en de voor- en achternaam. Nadien kiest de patiënt het vaccinatiecentrum waar hij of zij ingeënt wil worden. Een huisarts of apotheker kan ook met de aanmelding helpen. Zo willen ze het platform toegankelijker maken voor mensen die geen vaste huisarts hebben.

Vandaag kunnen Brusselaars die geboren zijn in 1965 of eerder, mensen met een uitnodiging en risicopatiënten op Bruvax een afspraak maken voor hun prik. ‘Op die manier werden al 7.500 afspraken vastgelegd sinds de opstart’, stelt Boudjaoui.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig