Olifanten trappen stroper dood in Zuid-Afrika
Er zijn naar schatting 415.000 olifanten op het Afrikaanse continent. Foto: rr

In het Krugerpark in Zuid-Afrika hebben olifanten zaterdag een vermoedelijke stroper doodgetrapt. Dat meldt de uitbater van het park, South African National Parks.

Het was tijdens een routinecontrole dat parkwachters zaterdag in het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark drie vermoedelijke stropers konden betrappen. Ze hadden een bijl en een jachtgeweer bij zich die ze achterlieten toen ze de parkwachters zagen.

Het drietal sloeg op de vlucht. Een van de vermoedelijke stropers kwam tijdens zijn vlucht een kudde olifanten met kalfjes tegen. De dieren reageerden op zijn komst en trapten hem dood. De parkwachters konden een tweede man oppakken die de rangers verwittigde dat zijn kompaan vertrappeld werd. De rangers zijn nog op zoek naar de derde handlanger die gewond raakte aan zijn oog.

Volgens de International Union for Conservation of Nature zijn er naar schatting 415.000 olifanten op het Afrikaanse continent. Ondanks een internationaal verbod op de handel in ivoor worden er volgens het park nog jaarlijks tienduizenden olifanten gedood voor hun slagtanden. Krugerpark is een van de belangrijkste safaribestemmingen van Zuid-Afrika en is een van de grootste wildreservaten van het continent, bekend om zijn olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en buffels.