Vijfde verdachte opgepakt voor ontvoering van Frans meisje
De 8-jarige Mia werd dinsdag meegenomen bij haar grootmoeder in Les Poulières. Foto: AFP

In het onderzoek naar de verdwijning van het 8-jarige Franse meisje Mia is vrijdag een vijfde verdachte opgepakt in Amancey. Dat meldt de procureur in Nancy, François Pérain, zondag.

De 43-jarige man die vrijdag werd opgepakt wordt ervan verdacht meegewerkt te hebben aan de voorbereiding van de ontvoering. Hij zal later op zondag voor de onderzoeksrechter verschijnen, samen met de vier andere verdachten die woensdag en donderdag in de regio rond Parijs werden opgepakt.

De 8-jarige Mia Montemaggi verdween dinsdag in het bergdorp Les Poulières, nabij de grens met Duitsland. Het meisje verbleef bij haar grootmoeder, die de tijdelijke voogdij heeft.

Volgens de Franse procureur die belast is met het onderzoek meldden drie mannen zich dinsdag aan het huis van de grootmoeder. Ze deden zich voor als medewerkers van de dienst jeugdbescherming. Ze maakten de grootmoeder wijs dat het meisje mee moest, slaagden erin haar mee te nemen en vermoedelijk hebben ze haar daarna overgeleverd aan haar moeder. Die zou de opdracht gegeven hebben voor de ontvoering.

De moeder had niet langer het hoederecht, en is ook verdwenen. Zij wordt ervan verdacht voor de ontvoering online naar hulp gezocht te hebben. Ze zou zo terechtgekomen zijn bij enkele personen die deel lijken uit te maken van de bushcraftbeweging.