Over vier maanden wil Paralympic Team Belgium hoge ogen gooien op de Paralympische Spelen in Tokio. De organisatie roept iedereen op om voorbij de beperkingen van de atleten te durven kijken en te zien wat er echt achter hen schuilt: atleten die keihard trainen om hun doelen te bereiken. In bovenstaande campagne tonen ze echter hoe onze paralympische atleten nog dagelijks aangestaard worden als ze op straat lopen.

‘Maar staren mag wél op het moment dat het ertoe doet: wanneer onze paralympische atleten presteren in hun vakgebied. Wanneer ze strijden voor goud op de Paralympische Spelen in Tokio van 24 augustus tot 5 september 2021! Staren jullie mee?’, roept Paralympic Team Belgium op.

‘Onze Paralympiërs zijn stuk voor stuk topsporters die leven voor hun sport’, zegt Anne d’Ieteren, voorzitter Belgian Paralympic Committee. ‘Daarvoor verdienen ze heel veel respect en erkenning, maar helaas wordt er soms ook nog een beetje op hen neergekeken. Een jammerlijk maatschappelijk issue waar ook andere mensen met een beperking nog dagelijks mee worden geconfronteerd. Daar willen we met deze actie verandering in brengen.’