Bij een schietpartij in een afdeling van koerierbedrijf FedEx in Indianapolis (VS) zijn momenteel acht doden en zeven gewonden geteld.

De schietpartij speelde zich donderdagavond (plaatselijke tijd) af bij de gebouwen van FedEx aan de Mirabel Road in Indianapolis. Momenteel spreekt de politie over acht doden en zeven zwaargewonden, de dader niet meegerekend. Vijf gewonden zouden zijn afgevoerd naar verschillende ziekenhuizen, waarvan eentje in kritieke toestand. Twee werden ter plaatse verzorgd maar moesten niet naar het ziekenhuis. De dader zou zichzelf achteraf van het leven hebben beroofd, zijn identiteit of motief zijn momenteel nog niet gekend.

‘De eerste agenten waren om 11 uur lokale tijd ter plaatse. Op dat moment werd er nog geschoten’, vertelde Genea Cook van de Indiana politie in een eerste verklaring. Verschillende familieleden van werknemers bij FedEx konden hun dierbaren nog niet bereiken. ‘Dat is omdat verschillende van hen direct na de gebeurtenissen een getuigenis aflegden bij de politie. Pas daarna zullen ze contact met jullie kunnen opnemen’, zei Cook. Er is nog geen absolute duidelijkheid over de identiteit van alle slachtoffers. Cook heeft de families gevraagd naar het nabijgelegen Holiday Inn Express hotel te gaan. Daar zouden momenteel een honderdtal familieleden in het hotel wachten op nieuws.

automatisch geweer

‘Ik stond op en keek naar het deurgat, en ik zag een man met een soort van automatisch geweer. Hij was om zich heen aan het schieten. Ik heb me gebukt en verstopt’, verklaart een werknemer van FedEx aan lokale media. Hij zou tien schoten gehoord hebben nadat hij klaar was met zijn shift.

De afdeling van FedEx is de tweede grootste hub van het koerierbedrijf in het hele netwerk. Er werken meer dan 4.500 mensen. De gebouwen liggen bovendien vlak bij de internationale luchthaven van Indianapolis.

Jim Masilak, de woordvoerder van FedEx, zegt dat het bedrijf op de hoogte van de schietpartij is, meer informatie aan het verzamelen is en samenwerkt met de autoriteiten. ‘Veiligheid is onze grootste prioriteit en onze gedachten gaan uit naar iedereen die hier betrokken is.’

De schietpartij is de zoveelste in de afgelopen maanden. Vorige week donderdag kondigde Amerikaans president Joe Biden nog aan strenger op te treden tegen wapengeweld in de VS. Hij beschreef wapengeweld in de VS als een ‘epidemie’, en wil strenger optreden tegen zogenaamde ‘ghost guns’, dat zijn ongeregistreerde wapens.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig