Personeelslid gevangenis Gent overleden aan corona
Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Een personeelslid van de gevangenis van Gent is woensdag overleden aan de gevolgen van corona. Dat meldt de vakbond ACOD donderdag.

Het gaat om een 35-jarig penitentiair personeelslid dat instaat voor de dagelijkse zorg, zoals eten bedelen, laten douchen, laten wandelen en bezoek voorzien. Volgens de vakbond liep het personeelslid de besmetting op in de gevangenis van Gent.

‘Op alle gebied zijn gevangenissen te beschouwen als een collectiviteit, het zou dus de logica zelve horen te zijn dat personen die er werken en verblijven, net als in de woonzorgcentra prioritair gevaccineerd worden’, zegt Gino Hoppe van ACOD.

Spoedig vaccineren

Het Gevangeniswezen betreurt het overlijden van een personeelslid van de gevangenis van Gent. Ook wil het Gevangeniswezen zo spoedig mogelijk overgaan tot het vaccineren van personeel en gedetineerden.

Het Gevangeniswezen betreurt het overlijden en betuigt zijn medeleven aan de collega’s en de familie van het slachtoffer. ‘We dienen weliswaar nog uitsluitsel te krijgen inzake haar doodsoorzaak’, luidt het. ‘We zijn permanent in overleg met de bevoegde instanties hieromtrent. De beslissing tot opstart van de vaccinatie ligt namelijk bij hen’, luidt het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig