Challenge jouw nieuwe telewerkbeleid tijdens dit gratis webinar
Foto: courtesy by Barco

Organisaties wiens werknemers vandaag het grootste deel van thuis werken bereiden zich volop voor op de dag dat we weer naar kantoor mogen gaan. Bij de meeste organisaties zal dat telewerken niet volledig verdwijnen. Er komt een nieuw hybride evenwicht met een hoger aantal thuiswerkdagen dan voor de crisis. Maar dat hybride evenwicht brengt ook nieuwe uitdagingen mee voor mens en organisatie.

Nieuwe evenwichten in het hybride normaal

Meer thuiswerken is op zich goed nieuws. Structureel meer thuiswerken zal tot minder files leiden, en laat ook toe werk en privé beter te integreren. Aan de andere kant brengt dit hybride werken heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee. Een overdadig ‘gedistribueerd werken’ kan namelijk een negatieve impact hebben op de cohesie van een team en de cultuur van een organisatie. Een telewerkbeleid houdt daarom best ook rekening met deze vraagstukken. Hoe stimuleren we in een hybride context de informele contacten tussen teams, die zo belangrijk zijn voor de creativiteit en innovatie binnen een organisatie? Hoe organiseren we de serendipiteit die vaak zo belangrijk is om richting te geven aan de loopbaan van jonge mensen? Wat is de rol van het team en de leidinggevende om te waken over de cohesie van het team en het welzijn van de werknemers?

Elke organisatie die de mens centraal stelt in haar organisatie is vandaag bezig met deze belangrijke vraagstukken. Het is zoeken naar nieuwe evenwichten voor het hybride normaal.

Live panel gaat op zoek naar nieuwe evenwichten

Dit is dan ook het ideale moment voor HR-professionals en bedrijfsleiders om dat nieuwe/aangepaste telewerkbeleid tegen het licht te houden. Baanbrekende Werkgever (een initiatief van Jobat, De Lijn en Antwerp Management School) organiseert daarom een gratis live panel webinar waarbij we deze nieuwe evenwichten voor het hybride normaal verkennen.

Schijf je hier gratis in voor het webinar

Tijdens dit live panel gaan we voorbij deoneliners die je vandaag overal leest. We verdiepen ons in de materie via enkele prikkelende stellingen die door de experten van Antwerp Management School in de groep worden gegooid. We selecteerden ook enkele Baanbrekende Werkgevers die in het live panel bespreken hoe ze die nieuwe evenwichten naar de praktijk brengen in hun organisatie.

 • Telewerken zonder in te boeten op verbondenheid.
  Op zoek naar het optimale evenwicht in het hybride normaal.
  Ingeleid door Prof. Dr. Kathleen Vangronsvelt

 • Wie durft de manager te challengen tijdens de Teams meeting!
  Hoe stimuleer je in- en tegenspraak in het hybride normaal?
  Ingeleid door Prof. Dr. Peggy De Prins

 • Game over voor bazigheid!
  Maar wie zijn de nieuwe leidinggevenden in het hybride normaal?
  Ingeleid door leiderschapsexpert Prof. Koen Marichal

Het live panel bestaat uit Baanbrekende Werkgevers die getuigen hoe zij deze uitdagingen aanpakken binnen hun organisatie. Het live panel bestaat uit Rika Coppens (CEO House of HR), Petra De Roos (Managing Director – LDV United), Alexander Alonso (General Manager – BD Benelux) en Joachim Decock (Head of People & Organisation, Novartis Belgium & Luxembourg).

Schijf je hier gratis in voor het webinar