Gemiddelde aantal ziekenhuisopnames daalt licht
Foto: Shutterstock

Het gemiddelde aantal mensen dat elke dag met covid-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis, daalt weer licht. De voorbije zeven dagen stelde Sciensano een daling vast van 7 procent ten opzichte van de zeven dagen daarvoor.

Tussen 8 en 14 april werden elke dag gemiddeld 241,6 patiënten met covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, een daling met 7 procent in vergelijking met de week ervoor.

• Volg hier al het recente nieuws over het coronavirus in ons land

Er liggen nu 3.049 covid-patiënten in het ziekenhuis, van wie 941 in de intensieve zorg.

Tussen 5 en 11 april raakten elke dag gemiddeld 3.436 mensen besmet met het coronavirus, een daling met 19 procent ten opzichte van een week eerder. Er werden ook wel minder tests uitgevoerd, bijna 40.500 of 31 procent minder dan de week ervoor. De positiviteitsratio blijft ondertussen stijgen, tot 9,5 procent (+1,4 procent).

2 miljoen Belgen zijn intussen een eerste keer ingeënt met een coronavaccin, goed voor 17,3 procent van de Belgische bevolking. 640.859 inwoners van ons land ontvingen een tweede inenting en zijn dus volledig gevaccineerd. Zij vertegenwoordigen 5,6 procent van de Belgische bevolking

• Alle cijfers die u nodig hebt over het coronavirus in België

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.