Ziekenhuisopnames stagneren
Themabeeld. Foto: BELGA

Terwijl het aantal besmettingen opnieuw daalt met een vijfde, blijft het aantal ziekenhuisopnames hetzelfde ten opzichte van een week eerder. Er liggen nog 945 patiënten op intensieve zorg in ons land. Dat blijkt woensdagochtend uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

De voorbije zeven dagen zijn er gemiddeld 256,7 covid-patiënten per dag opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is geen stijging of daling ten opzichte van de week eerder. Het is nog niet duidelijk of het om een langdurige stagnatie zal gaan.

Ook was er in de ziekenhuisbezetting de afgelopen week een lichte daling met 1 procent. Momenteel liggen er 3.127 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Op de afdelingen intensieve zorg is dat aantal wel gestegen met 6 procent. Er worden nu 945 covid-patiënten behandeld op de Belgische intensieve zorg.

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus is in de week van 4 tot en met 10 april met 19 procent gedaald tot gemiddeld 3.452 per dag. Er werden wel 31 procent minder tests uitgevoerd en de positiviteitsratio steeg tot 9,5 procent (+1,5 procent).

Verder kregen al 1.925.956 mensen in ons land minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 16,5 procent van de totale bevolking. 631.448 van hen kregen ook al een tweede dosis. 5,5 procent van de Belgische bevolking werd dus volledig gevaccineerd.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.