Prestigieus golftoernooi keert terug naar België: ‘Eindelijk’
Belgische topgolfer Thomas Pieters op de Puerto Rico Open. Foto: AFP

De European Tour golf, de belangrijkste competitie na de Amerikaanse PGA Tour, keert volgend jaar terug naar België. In mei of juni 2022 wordt in Schilde de eerste Soudal Open gehouden. Organisator Golazo bevestigde het nieuws, dat dinsdag al door De Tijd werd gemeld.

De Soudal Open zal plaatsvinden op de Rinkven International Golf Club in Schilde. Het wordt een vierdaags toernooi met een prijzenpot van een miljoen euro. Er zal gespeeld worden volgens het 72 holes strokeplay-format met 156 spelers, en een cut na de tweede ronde.

Soudal, producent van mastieken, lijmen en PU-schuimen, verleent voor drie jaar zijn naam aan het toernooi.

Het is van 2019 geleden dat een Belgisch toernooi deel uitmaakte van de European Tour. Toen vond de laatste editie plaats van de Belgian Open op de Royal Zoute Golf Club.

‘We zijn als bedrijf actief over de hele wereld en we zijn dan bijzonder fier om een competitie van dit niveau te kunnen ondersteunen. De Belgische spelers doen het voortreffelijk op de Tour, het is dan ook tijd voor een toernooi op datzelfde niveau’, zegt Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal.

Top 100-spelers

Emmanuel Rombouts, voorzitter van de Koninklijke Belgische Golf Federatie, noemt de terugkeer van de European Tour op Belgische bodem op meerdere vlakken goed nieuws. ‘Onze huidige topgolfers krijgen eindelijk een thuismatch, maar ook onze talenten en toekomstige toppers varen er wel bij. De hele Belgische golfwereld zal hier beter van worden en zich nog verder kunnen ontwikkelen.’

België heeft met Thomas Pieters (78e) en Thomas Detry (82e) twee spelers in de top 100 van de wereldranglijst staan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig