Daling van ziekenhuisopnames zet door
Foto: BELGA

Terwijl het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt, stijgt wel het aantal covidpatiënten in de ziekenhuizen en het aantal overlijdens. Dat blijkt dinsdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

De voorbije zeven dagen zijn er gemiddeld 253 patiënten met covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. De lichte daling van de ziekenhuisopnames zet daarmee gestaag door.

De licht stijgende trend in de ziekenhuisbezetting zet zich intussen wel voort. Momenteel liggen er 3.214 coronapatiënten in de ziekenhuizen (+ 5 procent). Van hen worden er 919 behandeld op de afdelingen intensieve zorg (+ 6 procent).

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus is in de week van 3 tot en met 9 april met een vijfde gedaald tot gemiddeld 3.485 per dag. Er werden wel 32 procent minder tests uitgevoerd en de positiviteitsratio steeg tot 9,4 procent (+1,5 procent).

Verder kregen al 1.882.165 mensen in ons land minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 16,4 procent van de totale bevolking. 621.653 van hen kregen al een tweede dosis. 5,4 procent van de Belgische bevolking werd dus volledig gevaccineerd.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.