Onze olympische atletes weten al wat straks in hun reiskoffer voor Tokio zal zitten. In een video showen ze de officiële kledij voor de komende Olympische Spelen.

Wielrenner Greg Van Avermaet, turnster Nina Derwael, zeilster Emma Plasschaert, sprintster Cynthia Bolingo en judoka Charline Van Snick zijn enkele van de gezichten die opduiken in ‘Catwalk to Tokio’, de videospot waarin de officiële garderobe van de olympische atleten wordt voorgesteld. Die garderobe bestaat uit twee delen, de galakledij voor onder meer de openings- en sluitingsceremonie, en de ‘dagkledij’ voor in het olympisch dorp.

Op wat de warmste Spelen ooit zullen worden – met 75 procent luchtvochtigheid en pieken tot 40 graden – is dat een hele uitdaging. Het is niet de bedoeling dat Team Belgium zich kapot zweet nog voor het aan de sportieve prestaties beginnen. Kledij op maat van het Japanse klimaat dus.

De dames dragen Caroline Biss, de heren op maat gemaakte pakken van Scabal als ‘galatenue’. Andere bedrijven die de Belgische atleten kleden in Tokio: Ambiorix, Woody, PrimaDonna en Peak Sports. De videoclip is sinds zondag te bekijken. BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers: ‘Deze videoclip betekent voor het BOIC de laatste rechte lijn naar het grootste sportevenement ter wereld.’ Tokio, hier komt Team Belgium.