Brazilië krijgt nieuw Christusstandbeeld, groter dan dat van Rio
De onafgewerkte Christus in het zuiden van Brazilië. Foto: AFP

In een klein stadje in het zuiden van Brazilië komt er een nieuw standbeeld van Christus, dat dat van Rio moet overtreffen. De regio hoopt met het beeld toeristen aan te trekken. De bouw is deze week gestart en zou tegen eind dit jaar afgerond moeten zijn.

Het nieuwe Christusbeeld zal alles samen 43 meter hoog zijn, waarmee het één van de grootste ter wereld wordt. Binnen in het beeld komt een lift die naar een uitkijkpunt leidt. De bouw is deze week gestart en zou tegen eind dit jaar moeten zijn afgerond.

De bouw ging eerder deze week van start in het stadje Encatando in het zuiden van Brazilië, dat slechts 22.000 inwoners telt. ‘Dit is zeker een dag van feest, van devotie’, verklaarde Gilson Conzatti, zoon van de ex-burgemeester en initiatiefnemer van het project, op sociale media.

Het beeld zal met zijn 43 meter hoger zijn dan de wereldberoemde ‘Cristo Redentor’ (Christus de Verlosser, red.), die al bijna negentig jaar vanop de Corcovadoheuvel uitkijkt op de badplaats Rio de Janeiro. Dat beeld is 38 meter hoog en een belangrijke toeristische trekpleister.

Met het beeld in Encatando hoopt de bevolking ook toeristen naar deze regio te lokken. Het beeld werd ontworpen door een priester. De uitwerking gebeurt door de beeldhouwers Genesio en Markus Moura, vader en zoon. Het project kost ongeveer 295.000 euro: geld dat er kwam via giften.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig