Meer dan honderd mensen beboet in restaurant in Parijs
Themabeeld Foto: afp

In Parijs zijn vannacht meer dan 110 mensen beboet die aanwezig waren in een clandestien geopend restaurant. De politie was uitgerukt voor geluidsoverlast. De organisator en de uitbater werden opgepakt.

De kwestie van clandestiene restaurants leeft momenteel bij de zuiderburen. Een undercoverreportage van M6 over luxueuze diners bracht de kwestie onder de aandacht. Een van de organisatoren zei in de reportage dat hij in een week in twee à drie restaurants gedineerd had, en daarbij ministers tegen het lijf gelopen was.

De man, de bekende kunstverzamelaar Pierre-Jean Chalençon, kwam nadien terug op zijn woorden en zei dat hij een mopje wilde maken. Het gerecht plaatste Chalençon en kok Christophe Leroy vrijdag onder toezicht, maar dat werd opgeheven aan het eind van de dag.

Sinds 30 oktober zijn al bijna 1.000 restaurantgangers beboet in Parijs, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, eerder deze week. Die dag ging de opgelegde sluiting van de horeca, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, in.

Lees ook: Frans gerecht onderzoekt clandestiene diners