In Opwijk is een van de personen die geëvacueerd was uit het uitgebrande appartementsgebouw, overleden. Het gaat om een 92-jarige vrouw die opgevangen werd in een nabijgelegen cultuurcentrum en daar onwel werd.

De brand in de appartementsgebouwen in de Kloosterstraat ontstond vrijdagnamiddag omstreeks 14.40 uur op de derde verdieping van een van de appartementen, en kende een snelle uitbreiding. Verrassend snel, aldus de burgemeester van Opwijk. Over de juiste oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Het onderzoek is volop bezig. Kwaad opzet wordt uitgesloten.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de daken van de verschillende flats. Het hele gebouw, dat 36 appartementen telt, werd ontruimd, net als een aanpalend gebouw. Alle bewoners, een klein honderdtal, werden opgevangen, eerst in een gemeenschapscentrum en vervolgens in een nabijgelegen school.

Een van hen, een vrouw van 92, werd er onwel en overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een hersenbloeding.

De schade aan de getroffen appartementen is meer dan aanzienlijk. De daken en de bovenste verdiepingen zijn volledig vernield. Vrijdagavond werden drie puntgevels die dreigden in te storten, nog afgebroken. De appartementen eronder hebben waterschade. Alle appartementen in het gebouw zijn minstens tijdelijk onbewoonbaar, onder meer omdat de nutsvoorzieningen afgesloten zijn. Heel wat inwoners van Opwijk brachten zondag kledij en andere nuttige spullen om uit te delen aan de slachtoffers.