Welke website voor welke covid-informatie?
Verschillende websites bieden u specifieke informatie. Foto: AFP

Voor de reservelijst is er een website, voor uw afspraak bij het vaccinatiecentrum een andere. Een overzicht van de belangrijkste online portalen.

Door de wildgroei aan websites rond covid-19 is het soms lastig meteen te vinden wat u zoekt. We lijstten ze voor u op.

• Algemene informatie over de huidige situatie van de pandemie vindt u op info-coronavirus. De site centraliseert heel wat gegevens: huidige besmettingscijfers, beslissingen van het Overlegcomité, de stand van zaken over de vaccinaties, aangifte van telewerken, contactopvolging en wat te doen bij een besmetting. U kunt hier ook het document voor een verklaring op eer downloaden als u naar het buitenland moet.

• Op QVax kan u zich aanmelden voor de federale reservelijst voor vaccinaties. Let wel, verschillende vaccinatiecentra hebben al een eigen lijst aangelegd en u wordt pas gecontacteerd wanneer het de beurt is aan uw leeftijdsgroep.

• Bij mij healtviewer kan u kijken of u op de lijst met risicopatiënten staat en dus eerder gevaccineerd kan worden. U kunt hier ook een afspraak maken voor een coronatest en een quarantainecertificaat afdrukken. Het is trouwens dezelfde site als mijn gezondheid.be.

• Wanneer u bent ingeboekt voor een vaccinatie, kan u de uitnodiging terugvinden op mijn-burgerprofiel, nog voor de uitnodiging in uw brievenbus valt. Daar vindt u dus ook het exacte uur en adres terug.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in