Daling van het aantal ziekenhuisopnames, forse stijging van aantal doden

De voorbije week werden elke dag gemiddeld 253,3 mensen met covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een lichte daling (-3%) in vergelijking met een week geleden. Het aantal doden stijgt met 46 procent tot bijna 40 per dag.

De daling van het aantal opnames vertaalt zich nog niet in een afname van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Momenteel liggen nog altijd 3.128 mensen met covid in het ziekenhuis (+6%), van wie er 911 op de afdeling intensieve zorg liggen (+15%).

Intussen neemt het aantal overlijdens ook fors toe. Tussen 30 maart en 5 april werden gemiddeld 39,4 coronadoden per dag geteld. Dat is een stijging met maar liefst 47,6 procent in vergelijking met een week eerder. In totaal zijn in België nu al 23.348 mensen om het leven gekomen na een coronabesmetting.

In diezelfde week werden dagelijks ook gemiddeld 3.592 nieuwe coronabesmettingen geteld, wat een daling is met 25 procent op weekbasis. Maar ook het aantal afgenomen tests is gedaald. De positiviteitsratio is zelfs licht gestegen naar 8,1 procent.

1,6 miljoen Belgen hebben nu minstens één dosis van een coronavaccin hebben gekregen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in