Rake strafschop brengt Manchester dichter bij halve finales
Marcus Rashford van Manchester United. Foto: EPA-EFE

Donderdagavond stonden de heenwedstrijden in de kwartfinales van de Europa League op het programma. Belgen speelden er niet meer mee, wel een aantal topploegen en oude bekenden.

Ajax - AS Roma 1-2

Ajax heeft een kans laten liggen om een optie te nemen op een plaats in de halve finales. Davy Klaassen bracht de Amsterdammers in de eerste helft op 1-0. Dusan Tadic kreeg na de rust de kans om er 2-0 van te maken, maar miste vanop de stip. Nog geen vijf minuten later maakte Lorenzo Pellegrini gelijk met een knappe vrije trap. In de allerlaatste minuut werd het zelfs nog 1-2 via Ibanez. Veel werk aan de winkel voor Ajax.

Arsenal - Slavia Praag 1-1

Arsenal staat nog niet in de halve finales van de Europa League. Het speelde donderdagavond gelijk tegen het Slavia Praag van Nicolae Stanciu. De twee goals van Nicolas Pepe en Tomas Holes vielen allebei in het slot van de wedstrijd.

Dinamo Zagreb - Villarreal 0-1

Villarreal heeft zijn favorietenrol donderdagavond waargemaakt, met 0-1 in en tegen Zagbreb. Gerard Moreno maakte het enige doelpunt van de wedstrijd vanop de stip vlak voor de rust.

Granada - Manchester United 0-2

Ook Manchester United heeft zijn heenwedstrijd tegen Granada weten te winnen. Marcus Rashford bracht de Red Devils iets voorbij het halfuur op 0-1. Hij is de eerste speler sinds Cristiano Ronaldo die erin slaagt om in twee opeenvolgende seizoenen meer dan twintig goals te maken voor United. Bruno Fernandes maakte er in het slot nog 0-2 van met een rake strafschop.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig