Mrs. World even gearresteerd na ruzie met Mrs. Sri Lanka
Mrs. World Caroline Jurie nam het kroontje van Mrs. Sri Lanka Pushpika De Silva vlak na haar verkiezing af. Foto: REUTERS

De huidige Mrs. World griste tijdens de televisieceremonie het kroontje van het hoofd van de pas verkozen Mrs. Sri Lanka, omdat die niet getrouwd zou zijn. Het incident krijgt nu een juridisch staartje.

Vandaag moest de huidige Mrs. World, Caroline Jurie, een tijdje in de cel doorbrengen na een schermutseling op het podium van de Mrs. Sri Lanka-verkiezing afgelopen zondag. Jurie werd zelf verkozen tot Mrs. Sri Lanka in 2019, maar was van mening dat haar pas verkozen opvolgster Pushpika De Silva niet in aanmerking kwam voor het kroontje, omdat ze gescheiden zou zijn.

Op een video van de liveceremonie is te zien hoe de ex-winnares de kroon van het hoofd van De Silva trok en op het hoofd van de nummer twee zette. De onttroonde Mrs. Sri Lanka droop af, met verwondingen aan het hoofd, zei ze achteraf. Jurie is intussen weer op vrije voeten, maar moet later deze maand voor een rechtbank verschijnen. Ze wordt beschuldigd van intimidatie en van het toebrengen van verwondingen.

Voor getrouwde vrouwen

Mrs. World is sinds 1984 een missverkiezing voor getrouwde vrouwen, het is dus niet te verwarren met de oudere Miss World-verkiezing, die al sinds 1951 jaarlijks plaatsvindt. In tegenstelling tot ‘Miss’-verkiezingen, moeten de deelneemster van ‘Mrs’-verkiezingen gehuwd zijn. En dat zou Mrs. Sri Lanka dit jaar dus niet zijn, volgens haar voorgangster.

Volgens De Silva kwam ze wel degelijk in aanmerking voor de verkiezing, omdat ze weliswaar gescheiden van haar man leeft, maar nog altijd met hem getrouwd is. De Silva kreeg haar kroon inmiddels terug en droeg die meteen op aan andere alleenstaande vrouwen zoals zij: ‘We zijn met veel alleenstaande moeders die afzien en hun kinderen alleen moeten grootbrengen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig