Dode en zwaargewonde bij ongeval met vijf voertuigen op spekgladde oprit E19 in Mechelen
Foto: BFM

Op de oprit van de E19 in Mechelen-Noord is woensdagochtend een man om het leven gekomen. Een tweede raakte zeer ernstig gewond. Het spekgladde wegdek veroorzaakte een ongeval waarbij vijf voertuigen betrokken raakten, waarvan twee vrachtwagens.

Het zware ongeval gebeurde omstreeks 4.30 uur op het einde van de R6 in Mechelen. Net voorbij de oprit naar Antwerpen slipten verschillende auto’s. ‘Een vrachtwagen schoof uit op het gladde wegdek en uiteindelijk kantelde de oplegger op de vangrails. Een personenwagen slipte ook en belandde tegen de vangrails. De twee inzittenden stapten uit om de schade te bekijken en ik zag hen zelfs nog telefoneren’, vertelt een 20-jarige automobilist die alles zag gebeuren.

Dode en zwaargewonde bij ongeval met vijf voertuigen op spekgladde oprit E19 in Mechelen
Foto: BFM

‘Ikzelf moest de oprit naar Brussel nemen, maar moest bruusk aan mijn stuur draaien om niet tegen de andere voertuigen te botsen. Ik raakte wel nog de vangrails, maar gelukkig met beperkte schade tot gevolg. Toen ik uitgestapt was op de pechstrook, kwam er nog een vrachtwagen aan. Die schoof ook op het gladde wegdek en is tegen de twee mensen van de eerste personenwagen gereden.’

De hulpdiensten rukten massaal uit, maar voor een slachtoffer kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse. Een andere werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een lichtgewonde en twee mensen die in shock waren, werden eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval raakten uiteindelijk vijf voertuigen betrokken.

De rijbaan bleef urenlang afgesloten. De dienst fotogrammetrie van de wegpolitie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. Er werd ook een drone ingezet om beelden vanuit de lucht te maken.

Automobilisten die richting Brussel moesten, konden omrijden via de afrit Rumst.