Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen, een dode bij ongeval in Mechelen
Foto: BELGA

Het kan vanmorgen opnieuw gevaarlijk glad zijn op de baan, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. Bij een verkeersongeval na een slippartij in Mechelen viel vanmorgen een dode.

Afgelopen nacht werd 900 ton strooizout verspreid op de wegen. Maar de avondklok heeft een negatief effect op onze wegen, zo blijkt. ‘De strooiwagens reden wel uit gisteravond maar door de avondklok is er minder volk op de baan en raakt het zout minder goed verspreid en is het dus minder effectief’, zegt woordvoerder Veva Daniels op Radio 1. Het kan dus gevaarlijk glad zijn op de weg deze voormiddag, waarschuwt het Agentschap.

In Mechelen is vanmorgen rond 6.30 uur een dodelijk verkeersongeval gebeurd op de R6, aan de oprit naar de E19 in de richting van Brussel, meldt VRT. Verschillende voertuigen zijn er geslipt en een persoon werd door een vrachtwagen aangereden. De persoon overleed ter plaatse. In totaal waren er zes voertuigen betrokken bij het ongeval. Er zijn meerdere slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis, van wie één persoon in kritieke toestand.

De gladheid zorgde vanmorgen vroeg ook in Zelzate voor problemen. Op de E34 richting Antwerpen ter hoogte van afrit 13 Zelzate Oost gingen verschillende vrachtwagens slippen en botsten ze met elkaar. Er vielen geen gewonden, wel raakte de weg versperd.

In de loop van de voormiddag trekt nog een sneeuwzone over het noorden van ons land en later over het oosten. Rond de middag schuift de sneeuw richting Duitsland. Daarna vallen vooral over het noorden en oosten nog enkele voorjaarsbuien terwijl het elders meestal droog blijft met zonnige perioden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig