Hunter Biden getuigt over alcohol- en drugsverslaving
Foto: AFP

Hunter Biden, de zoon van Amerikaans president Joe Biden, getuigt in een boek over zijn alcohol- en drugsverslaving. ‘Ik had zo’n nood aan alcohol dat ik al op de korte terugweg van de kiosk naar mijn woning een slok van de fles wodka moest nemen’, schrijft Biden onder meer in zijn memoires, Beautiful things.

In zijn boek vertelt Biden openhartig over zijn verslaving en de moeizame weg naar genezing, maar ook over herval. ‘We staan altijd alleen met onze verslaving’, schrijft hij. ‘Het speelt daarbij geen rol hoeveel geld men heeft, met wie men bevriend is of uit welke familie men komt. Uiteindelijk moeten we er zelf mee in het reine komen.’

Biden heeft het voorts ook over de zware klappen die de familie Biden heeft moeten incasseren. Vooral de dood van zijn broer Beau hakte er bij Hunter diep in. ‘Ik heb me nooit zo eenzaam gevoeld als na de dood van Beau. Ik verloor alle hoop.’ Alleen door de ‘onvoor­waardelijke liefde’ van zijn vader en de ‘eeuwige liefde’ voor zijn broer kwam hij er opnieuw bovenop.

Hunter is de zoon van Joe Biden uit zijn eerste huwelijk. Bij een auto-ongeval in 1972 kwamen Bidens toenmalige vrouw Neilia en hun dochter Naomi om het leven. Zonen Beau en Hunter, die beiden gewond raakten, werden daarna opgevoed door Joe als alleenstaande vader tot hij zijn huidige echtgenote Jill leerde kennen. Ook nadien bleef het gezin niet van het noodlot gespaard, toen Beau in 2015 op 46-jarige leeftijd overleed aan een hersentumor.

Tijdens de presidentsverkiezingen van 2020 bracht Hunter zijn vader Joe Biden in nauwe schoentjes wegens vermeende belangenvermenging in Oekraïne.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig